Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Την Τέταρτη 27 Μαρτίου  επισκεφτήκαμε το  ειδικό   Γυμνάσιο, για να δούμε το θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργούν λαχανικά και λουλούδια οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό.
 Εκεί  γνωρίσαμε  έξι συμπαθέστατα παιδιά, με τον καθηγητή τους τον κ. Κουινέλη, ο οποίος είναι γεωπόνος και μας ξενάγησε στο χώρο και μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την ανάπτυξη των φυτών. Τα  παιδιά  μάς  έδειξαν  πώς  να  βάζουμε  χώμα  σε  σακουλάκια  και  μετά  να μεταφυτεύουμε νεαρά φυτά από το σπορείο. Έπειτα, τα παιδιά αυτά έφυγαν ενώ εμείς  μείναμε με τους δύο γεωπόνους του σχολείου και ολοκληρώσαμε τη μεταφύτευση φυτών ντοματιάς και μελιτζανιάς, τα οποία τα χαρίζουν κάθε χρόνο σε πολίτες της πόλης, για να τα φυτεύσουν στον κήπο τους.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από τη δουλειά των μαθητών του σχολείου και μάθαμε τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν τα φυτά, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας κήπο και πώς αναπτύσσονται τα φυτά. Περάσαμε υπέροχα και τους καλέσαμε να έρθουν στο σχολείο όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τον δικό μας κήπο.  

Ευσταθιάδης Σωτηρης 
   Γκογκάκη Αμαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου